Baingan bharta ή Ινδική Μελιτζανοσαλάτα
Παραδοσιακή μελιτζανοσαλάτα με άρωμα Ινδίας!

Συστατικά
Baingan bharta ή Ινδική Μελιτζανοσαλάτα
−
+
€0.0
Για τη Μελιτζανοσαλάτα
Μεγάλες μελιτζάνες
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Σκελίδες Σκόρδο
/τεμ.
3.0 τεμ.
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Μαυροκούκι
/γρ
5.0 γρ
0%
Τζίντζερ ψιλοκομμένο
/γρ
5.0 γρ
0%
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Τομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
/τεμ.
3.0 τεμ.
0%
Knorr Πάστα Κόκκινο Κάρυ 850 gr
/γρ
10.0 γρ
0%
Κουρκουμάς
/γρ
3.0 γρ
0%
Κόλιανδρο σε σκόνη
/γρ
5.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Ψητές τομάτες
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Ελαιόλαδο
/ml
30.0 ml
0%
/
Για τη Μελιτζανοσαλάτα
-
Μεγάλες μελιτζάνες 2.0 τεμ.
-
Σκελίδες Σκόρδο 3.0 τεμ.
-
Μαυροκούκι 5.0 γρ
-
Τζίντζερ ψιλοκομμένο 5.0 γρ
-
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
-
Τομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ 3.0 τεμ.
-
Knorr Πάστα Κόκκινο Κάρυ 850 gr 10.0 γρ
-
Κουρκουμάς 3.0 γρ
-
Κόλιανδρο σε σκόνη 5.0 γρ
-
Αλάτι
-
Ψητές τομάτες 4.0 τεμ.
-
Ελαιόλαδο 30.0 ml
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη Μελιτζανοσαλάτα
Κάνουμε τομές στις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με τις σκελίδες σκόρδου. Στη συνέχεια, ψήνουμε τις μελιτζάνες σε φλόγα, μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καθαρίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό τις μελιτζάνες και ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε για ένα λεπτό το μαυροκούκι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις τομάτες και το κόκκινο κάρυ και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. -
Για την Παρουσίαση
Με την βοήθεια κουπάτ βάζουμε πρώτα το ψωμί, στη συνέχεια, τις ψητές φέτες τομάτας και τελειώνουμε με την μελιτζάνα μας. Ντεκοράρουμε με φύτρες και φύλλα κόλιανδρου.