+

Για το Buddha Bowl

  • Χούμους
  • Ελαιόλαδο
  • Καπνιστή πάπρικα 2 γρ
  • Κύμινο 2 γρ
  • Αβοκάντο 1/2
  • Kale για τη βάση του μπολ
  • Μωβ Λάχανο ή κάποιο λάχανο της επιλογής σας, τεμαχισμένο
  • Καρότο, ξεφλουδισμένo 1 τεμ.
  • Κινόα 220 γρ
  • Ρεβίθια 370 γρ
  • Μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους 1 τεμ.
  1. Για το Buddha Bowl

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε κύβους και την τοποθετούμε σε ταψί. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180° για 15 λεπτά (μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να μαλακώσουν).

    Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα μισά ρεβίθια σε ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα καρυκεύουμε με θυμάρι, καπνιστή πάπρικα, ζωμό κοτόπουλο και κύμινο. Ψήνουμε στους 180° για 15-20 λεπτά.

    Με τα υπόλοιπα ρεβίθια δημιουργούμε το χούμους, προσθέτοντας χυμό λεμόνι, ταχίνι, κύμινο και σκόρδο.

    Για το στήσιμο του μπολ θα χρειαστούμε kale σαν βάση, ψητά ρεβίθια, ψητή πατάτα, αβοκάντο κομμένο σε φέτες,ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο, καρότο κομμένο ζουλιέν και μια ποσότητα από το χούμους.

    Ντεκοράρουμε με ελαιόλαδο και φύλλα κόλιανδρο.