Menu

Συστατικά

+

Για το κρεμώδες χούμους ντιπ

  • Ρεβίθια 100.0 γρ
  • Σκόρδο 10.0 γρ
  • Κύμινο 3.0 γρ
  • Χυμός λεμονιού 30.0 γρ
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το buddha bowl

  • Ραντίτσιο 200.0 γρ
  • Μαρούλι Little Gem 150.0 γρ
  • Κουσκούς 600.0 γρ
  • Πράσινες Ελιές 90.0 γρ
  • Τομάτες 100.0 γρ
  • Φαλάφελ 600.0 γρ
  • Ραπανάκια 60.0 γρ
  • Ρεβίθια 50.0 γρ
  • Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το κρεμώδες χούμους ντιπ

    Προσθέτουμε τη Hellmann’s Vegan, τα ρεβίθια, το σκόρδο, το κύμινο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα σε ένα μπλέντερ και αναμειγνύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια καρυκεύουμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή γεύση.

  2. Για τη σαλάτα

    Τηγανίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και ξεροψήνουμε τα ρεβίθια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, καρυκεύοντας.

  3. Για το buddha bowl

    Φτιάχνουμε μια βάση από κουσκούς κουσκούς, μαγειρεμένο (με μαϊντανό και χυμό λεμονιού & ξύσμα, αλάτι, πιπέρι) και προσθέτουμε μια κουταλιά χούμους στο μπολ. Κόβουμε τα ραπανάκια στη μέση. Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο πάνω από το χούμους, γαρνίροντας με ψημένα ρεβίθια (σε ελαιόλαδο και αλατοπίπερο) πασπαλισμένα με πάπρικα.