+

Για τα Μανιτάρια

Για τα Καραμελωμένα Κρεμμύδια

  • Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 400 γρ
  • Βούτυρο 50 γρ
  • Ζάχαρη 5 γρ
  • Λευκό μπαλσάμικο 35 γρ
  • Αλάτι 2 γρ

Για τις Πίκλες Αγγουριού

  • Αγγούρι 2 τεμ.
  • Λευκό ξίδι 150 γρ
  • Αλάτι χοντρό
  • κόκκους Πιπέρι
  • Κόλιανδρος
  • Ζάχαρη 150 γρ

Για τη Παρουσίαση

  • Φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι (ψημένες) 6 τεμ.
  1. Για τα Μανιτάρια

    Αναμειγνύουμε ταυλικά σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα μαγειρικήςπου κλείνει με zip. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, κλείνουμε τη σακούλα και αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες στο ψυγείο.
    Βγάζουμε τα μανιτάρια από τη σακούλα και τα τοποθετούμε στο γκριλ, το οποίο θα έχουμε πριν αλείψει με λίγο λάδι. Ψήνουμε για τα πρώτα 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Για τα Καραμελωμένα Κρεμμύδια

    Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη. Την αφήνουμε να καραμελώσει. Σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
  3. Για τις Πίκλες Αγγουριού

    Πλένουμε και κόβουμε τα αγγούρια ανάλογα με την χρήση ή σε φέτες ή σε μπαστούνια ή σε λωρίδες (σαν Ταλιατέλλες ). Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπασίνα και με τη βοήθεια ενός φουέτ λιώνουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Ύστερα, προσθέτουμε( ή σε αποστειρωμένο βάζο ή σε σακούλα με zip ) τα αγγούρια μαζί με την μαρινάδα και κλείνουμε τουλάχιστον για μια ημέρα. Διατηρούμε στο ψυγείο.
  4. Για τη Παρουσίαση

    Θωρακίζουμε από την εσωτερική πλευρά το ψωμί μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψητό μανιτάρι μαζί με τα κρεμμύδια και τελειώνουμε με τις πίκλες αγγουριού.
+