Burger με πίκλες λαχανικών και σάλτσα σόγιας
Συμπεριλάβετε αυτή τη συνταγή στο μενού σας και πιθανότατα θα έχει την ίδια επιτυχία όπως στη δική μας κουζίνα.

Συστατικά
Για τις πίκλες
-
Ξύδι ρυζιού 125 ml
-
Αλάτι 30 γρ
-
Ζάχαρη 30 γρ
-
Αγγούρι
-
Ραπανάκια
Για την σάλτσα
-
Ηλιέλαιο 50 ml
-
Πράσινα κρεμμυδάκια , μόνο το άσπρο μέρος 2 τεμ.
-
Σκελίδες Σκόρδο 2 τεμ.
-
Τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 20 γρ
-
Ξερή καυτερή πιπεριά 5 γρ
-
Μίριν 10 ml
-
Ζάχαρη 70 γρ
Παρουσίαση
-
Μπιφτέκι μοσχαρίσιο 200 γρ
-
ψωμί Μπριός 1 τεμ.
-
Μαρούλι
-
Φύτρες Σόγιας
-
Κρεμμύδι
-
Ραπανάκια
-
Αγγούρι
-
Σουσάμι
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τις πίκλες
Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο (αντίστοιχα και το ραπανάκι ή τα κρεμμύδια ). Τοποθετούμε σε κατσαρολάκι το νερό, με το ξύδι, το αλάτι και την ζάχαρη. Δίνουμε μια βράση και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα λαχανικά και κλείνουμε, αφήνουμε για μια μέρα. -
Για την σάλτσα
Σοτάρουμε στο ηλιέλαιο το κρεμμύδι.Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε με το Μίριν και προσθέτουμε την σόγια και το ζωμό. Αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα μας. -
Παρουσίαση
Ψήνουμε το μπιφτέκι (ανάλογο με το βαθμό που θα μας ζητηθεί ), στη συνέχεια αρχίζουμε να στήνουμε το burger μας στο είδη ψημένο από την εσωτερική πλευρά ψωμί. Πρώτα τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού, στη συνέχεια την μαγιονέζα, το μπιφτέκι και την σάλτσα μας. Τελειώνουμε με το κρεμμύδι, τις πίκλες αγγουριού και ραπανάκι. Ντεκοράρουμε με φύτρες και σουσάμι.