Menu

Συστατικά

+

Για το vegan ψωμί πατάτας

  • Πατάτες 250.0 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350.0 γρ
  • Γάλα Αμυγδάλου 50.0 γρ
  • Ζάχαρη 50.0 γρ
  • Βούτυρο Αμυγδάλου 85.0 γρ
  • Ξηρή μαγιά 8.0 γρ
  • Αλάτι 5.0 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εναλλακτική λύση για τον πουρέ

Για τον πελτέ

  • Πελτέ τομάτας 80.0 γρ
  • Κάπαρη 35.0 γρ
  • Φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα 4.0 τεμ.
  • Ρίγανη 2.0 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για τις πίκλες

  • Αγγούρι Κνωσού 1.0 τεμ.
  • Αλάτι 100.0 γρ
  • Ξίδι
  • Ζάχαρη 20.0 γρ

Για το τελείωμα

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το vegan ψωμί πατάτας

    Βράζουμε τις πατάτες. Τις πολτοποιούμε και τις τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ. 
    Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε σε χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι. Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης. Αφού της δώσουμε σχήμα με το επιπλέον αλεύρι, πλάθοντας σε μπάλες, την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 2 ώρες. Τέλος, την ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 170°C για 45’. Χρησιμοποιούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις για άνοιγμα.
  2. Εναλλακτική λύση για τον πουρέ


    Βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις νιφάδες. Ανακατεύουμε για 2’-3’ και περιμένουμε να κρυώσει.
  3. Για τον πελτέ

    Σε ένα μεταλλικό μπολ προσθέτουμε τον πελτέ, την καλά ξαλμυρισμένη κάπαρη, τα φύλλα βασιλικού, την ξερή ρίγανη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί μια sauce.
  4. Για τις πίκλες

    Κόβουμε το αγγούρι Κνωσού σε φέτες (πίκλα). Βράζουμε το ξίδι με τη ζάχαρη και το αλάτι και στη συνέχεια, αφού κρυώσει καλά, τοποθετούμε τις φέτες του αγγουριού.
  5. Για το τελείωμα

    Ψήνουμε σε δυνατή σχάρα το Raw NoBeef Burger και από τις 2 μεριές μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα και μια καλή κρούστα. Κόβουμε το ψωμί πατάτας στη μέση και αλείφουμε με τον πελτέ την κάτω μεριά του. Προσθέτουμε το μαρούλι και τις πίκλες αγγουριού, από πάνω το ψημένο Raw NoBeef Burger και τέλος τις φέτες του κρεμμυδιού. Καλύπτουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού. Σερβίρουμε με τις γλυκοπατάτες τις οποίες έχουμε κόψει σε κυδωνάτο σχήμα και τις έχουμε τηγανίσει στους 170°C μέχρι να γίνουν τραγάνες.