+

Για το φαλάφελ

Για τη σαλάτα Coleslaw

Για τη σάλτσα Ταχίνι

Παρουσίαση

  • Φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι (ψημένες) 6 τεμ.
  1. Για το φαλάφελ


    Ξεκινάμε την διαδικασία μία ημέρα πριν. Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 24 ώρες.Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μούλτι ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες. Προσθέτουμε το κρεμμδι, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και αν χρειαστεί σταματάμε το μούλτι ενδιάμεσα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.Μεταφέρουμε το μείγμα των Φαλάφελ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι τη γλυκιά σάλτσα σόγιας, το ταχίνι, το ελαιόλαδο καθώς επίσης και το χυμό από λάιμ. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα burger μας.
  2. Για τη σαλάτα Coleslaw

    Τοποθετούμε σε μπασίνα όλα τα λαχανικά εκτός από το μήλο και τα μυρωδικά αλατίζουμε και αφήνουμε σε τρυπητό για 1-2 ώρες να αποβάλουν τα περιττά υγρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα, α μυρωδικά , το μήλο, και τη πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα. Ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  3. Για τη σάλτσα Ταχίνι

    Στην αρχή διαλύουμε το ταχίνι με το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομοιογενοποιούμε Δοκιμάζου και διορθώνουμε αν χρειάζεται με βάση το πόσο ξινό, γλυκό το θέλουμε. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  4. Παρουσίαση

    Θωρακίζουμε από την εσωτερική πλευρά το ψωμί μας και στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα,το μπιφτέκι από Φαλάφελ, τη σαλάτακαι κλείνουμε με το άλλο κομμάτι του ψωμιού
+