Burger Φαλάφελ με Γλυκιά Σάλτσα, Σόγιας και Ταχίνι
Σερβίρετε τους καλεσμένους σας με ένα λαχταριστό Burger απο φαλάφελ. Καταπράσινο στο εσωτερικό του, γεμάτο αρώματα και εκπληκτική υφή! Μια ιδανική συνταγή για όσους απο τους καλεσμένους σας νηστεύουν.

Συστατικά
Burger Φαλάφελ με Γλυκιά Σάλτσα, Σόγιας και Ταχίνι
−
+
€3600.0
Για το φαλάφελ
Ρεβίθια
/γρ
250.0 γρ
0%
Λευκό κρεμμύδι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
1/2 Μάτσο μαϊντανός
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
1/2 Μάτσο Κόλιανδρο
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Κύμινο
/γρ
10.0 γρ
0%
Αλεύρι
/γρ
50.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Ταχίνι
/γρ
30.0 γρ
0%
Χυμό απο ένα λάιμ
/γρ
0.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/γρ
30.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg
/γρ
30.0 γρ
0%

Για τη σαλάτα Coleslaw
Καρότο μεγάλο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
1/4 Κόκκινο Λάχανο
/γρ
0.0 γρ
0%
1/3 Λευκό λάχανο
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Κλωνάρια Σέλερι
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
1/2 Πράσσινο Μήλο
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
1/2 Μάτσο μαϊντανός
/γρ
0.0 γρ
0%
Λευκό ξύδι
/γρ
50.0 γρ
0%
Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι και Τομάτα 1 lt
/γρ
80.0 γρ
0%

Για τη σάλτσα Ταχίνι
Ταχίνι
/γρ
200.0 γρ
0%
Χλιαρό νερό
/γρ
120.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
0.0 γρ
0%

Φρέσκο χυμό λεμονιού
/γρ
60.0 γρ
0%
Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg
/γρ
70.0 γρ
0%

Παρουσίαση
Φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι (ψημένες)
/τεμ.
6.0 τεμ.
0%
/
Για το φαλάφελ
-
Ρεβίθια 250.0 γρ
-
Λευκό κρεμμύδι 1.0 τεμ.
-
1/2 Μάτσο μαϊντανός 1.0 τεμ.
-
1/2 Μάτσο Κόλιανδρο
-
Κύμινο 10.0 γρ
-
Αλεύρι 50.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Ταχίνι 30.0 γρ
-
Χυμό απο ένα λάιμ
-
Ελαιόλαδο 30.0 γρ
Για τη σαλάτα Coleslaw
-
Καρότο μεγάλο 1.0 τεμ.
-
1/4 Κόκκινο Λάχανο
-
1/3 Λευκό λάχανο
-
Κλωνάρια Σέλερι 2.0 τεμ.
-
1/2 Πράσσινο Μήλο
-
1/2 Μάτσο μαϊντανός
-
Λευκό ξύδι 50.0 γρ
Για τη σάλτσα Ταχίνι
-
Ταχίνι 200.0 γρ
-
Χλιαρό νερό 120.0 γρ
-
Φρέσκο χυμό λεμονιού 60.0 γρ
Παρουσίαση
-
Φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι (ψημένες) 6.0 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το φαλάφελ
Ξεκινάμε την διαδικασία μία ημέρα πριν. Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 24 ώρες.Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μούλτι ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και αν χρειαστεί σταματάμε το μούλτι ενδιάμεσα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε το μείγμα των Φαλάφελ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι τη σάλτσα σόγιας, το ταχίνι, το ελαιόλαδο καθώς επίσης και το χυμό από λάιμ. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα burger μας. -
Για τη σαλάτα Coleslaw
Τοποθετούμε σε μπασίνα όλα τα λαχανικά εκτός από το μήλο και τα μυρωδικά αλατίζουμε και αφήνουμε σε τρυπητό για 1-2 ώρες να αποβάλουν τα περιττά υγρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα, τα μυρωδικά, το μήλο, και τη πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα. Ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. -
Για τη σάλτσα Ταχίνι
Στην αρχή διαλύουμε το ταχίνι με το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομοιογενοποιούμε Δοκιμάζου και διορθώνουμε αν χρειάζεται με βάση το πόσο ξινό, γλυκό το θέλουμε. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. -
Παρουσίαση
Θωρακίζουμε από την εσωτερική πλευρά το ψωμί μας και στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα,το μπιφτέκι από Φαλάφελ, τη σαλάτακαι κλείνουμε με το άλλο κομμάτι του ψωμιού