Burger με Raw ΝoΒeef Burger, Potato Bread και Πίκλες από Αγγουράκι Κνωσού
Burger φυτικής προέλευσης για τους λάτρεις του φαγητού, ένα έδεσμα για όλους!
Συστατικά
Burger με Raw ΝoΒeef Burger, Potato Bread και Πίκλες από Αγγουράκι Κνωσού
−
+
€37.37
Για το vegan ψωμί πατάτας
Πατάτες
/γρ
250.0 γρ
0%
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
/γρ
350.0 γρ
0%
Γάλα Αμυγδάλου
/γρ
50.0 γρ
0%
Ζάχαρη
/γρ
50.0 γρ
0%
Βούτυρο Αμυγδάλου
/γρ
85.0 γρ
0%
Ξηρή μαγιά
/γρ
8.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
5.0 γρ
0%
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
/γρ
0.0 γρ
0%
Εναλλακτική λύση για τον πουρέ
Knorr Νιφάδες Πατάτας 4 kg
/γρ
100.0 γρ
0%

Νερό
/ml
350.0 ml
0%
Για τον πελτέ
Πελτέ τομάτας
/γρ
80.0 γρ
0%
Κάπαρη
/γρ
35.0 γρ
0%
Φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Ρίγανη
/γρ
2.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
2.0 γρ
0%

Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
0.0 ml
0%
Για τις πίκλες
Αγγούρι Κνωσού
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Αλάτι
/γρ
100.0 γρ
0%
Ξίδι
/γρ
0.0 γρ
0%
Ζάχαρη
/γρ
20.0 γρ
0%
Για το τελείωμα
Μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Φύλλα μαρούλι
/γρ
0.0 γρ
0%
Γλυκοπατάτες
/kg
0.0 kg
0%
The Vegetarian Butcher Raw NoBeef Burger 1 x 20 x 113 g
/pack
1.0 pack
0%
/
Για το vegan ψωμί πατάτας
-
Πατάτες 250.0 γρ
-
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350.0 γρ
-
Γάλα Αμυγδάλου 50.0 γρ
-
Ζάχαρη 50.0 γρ
-
Βούτυρο Αμυγδάλου 85.0 γρ
-
Ξηρή μαγιά 8.0 γρ
-
Αλάτι 5.0 γρ
-
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εναλλακτική λύση για τον πουρέ
-
Νερό 350.0 ml
Για τον πελτέ
-
Πελτέ τομάτας 80.0 γρ
-
Κάπαρη 35.0 γρ
-
Φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα 4.0 τεμ.
-
Ρίγανη 2.0 γρ
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ελαιόλαδο
Για τις πίκλες
-
Αγγούρι Κνωσού 1.0 τεμ.
-
Αλάτι 100.0 γρ
-
Ξίδι
-
Ζάχαρη 20.0 γρ
Για το τελείωμα
-
Μέτριο κόκκινο κρεμμύδι 1.0 τεμ.
-
Φύλλα μαρούλι
-
Γλυκοπατάτες
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το vegan ψωμί πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες. Τις πολτοποιούμε και τις τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ.Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε σε χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι. Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης. Αφού της δώσουμε σχήμα με το επιπλέον αλεύρι, πλάθοντας σε μπάλες, την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 2 ώρες. Τέλος, την ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 170°C για 45’. Χρησιμοποιούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις για άνοιγμα. -
Εναλλακτική λύση για τον πουρέ
Βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις νιφάδες. Ανακατεύουμε για 2’-3’ και περιμένουμε να κρυώσει. -
Για τον πελτέ
Σε ένα μεταλλικό μπολ προσθέτουμε τον πελτέ, την καλά ξαλμυρισμένη κάπαρη, τα φύλλα βασιλικού, την ξερή ρίγανη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί μια sauce. -
Για τις πίκλες
Κόβουμε το αγγούρι Κνωσού σε φέτες (πίκλα). Βράζουμε το ξίδι με τη ζάχαρη και το αλάτι και στη συνέχεια, αφού κρυώσει καλά, τοποθετούμε τις φέτες του αγγουριού.
-
Για το τελείωμα
Ψήνουμε σε δυνατή σχάρα το Raw NoBeef Burger και από τις 2 μεριές μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα και μια καλή κρούστα. Κόβουμε το ψωμί πατάτας στη μέση και αλείφουμε με τον πελτέ την κάτω μεριά του. Προσθέτουμε το μαρούλι και τις πίκλες αγγουριού, από πάνω το ψημένο Raw NoBeef Burger και τέλος τις φέτες του κρεμμυδιού. Καλύπτουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού. Σερβίρουμε με τις γλυκοπατάτες τις οποίες έχουμε κόψει σε κυδωνάτο σχήμα και τις έχουμε τηγανίσει στους 170°C μέχρι να γίνουν τραγάνες.