Menu

Συστατικά

+

Για το χταπόδι

  • Χταπόδι 800.0 γρ
  • Ξύδι 100.0 ml
  • Κόκκινο κρασί 100.0 ml
  • Φύλλα δάφνης 2.0 τεμ.
  • Κόκκους Πιπέρι 10.0 τεμ.
  • Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
  • Καρότο 1.0 τεμ.
  • Αστεροειδής γλυκάνισος 2.0 τεμ.
  • Φινόκιο 1.0 τεμ.
  • Ζελατίνη 2.0 τεμ.

Για τη γαρνιτούρα

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το χταπόδι

    Κόβουμε το καρότο στη μέση, το κρεμμύδι στα τέσσερα και χρησιμοποιούμε το μισό φινόκιο.  Τοποθετούμε όλα τα υλικά του χταποδιού - εκτός από τη ζελατίνα - σε ταψί, τα τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170° για 30 λεπτά. Αφού κρυώσει το ταψί, κατεβάζουμε τα υγρά και προσθέτουμε τις δυο ζελατίνες. Παίρνουμε έπειτα, τα πλοκάμια του χταποδιού και τα στρώνουμε εναλλάξ σε διαφάνεια, προσθέτοντας τα υγρά από το ταψί. Τυλίγουμε το μείγμα μας σε μπαλοτίνα και τη διατηρούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για ένα βράδυ.  
  2. Για τη γαρνιτούρα

    Περνάμε το αβοκάντο με τα μυρωδικά σε μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν ούτως ώστε να πάρουμε μία μους. Παράλληλα, κόβουμε το χταπόδι σε πολύ ψιλές φέτες, τις τοποθετούμε στο πιάτο και τελειώνουμε γαρνίροντας με σαλάτα βαλεριάνας, ντοτς αβοκάντο, ανθό αλατιού και βινεγκρέτ.