Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Νερό 500.0 ml
  • Βούτυρο 50.0 γρ
  • Ρύζι μπασμάτι 375.0 γρ
  • Κουρκουμάς 5.0 γρ
  • Τσίλι σε σκόνη 10.0 γρ
  • ματσάκι μαϊντανό 1.0 τεμ.
  • Κοπανάκια κοτόπουλο 10.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 50.0 ml
  • Chipotle Πάστα 200.0 γρ
  • Μέλι 100.0 γρ
  • Χυμός Λάιμ 2.0 τεμ.
  • Λάιμ (χυμός και Ζεστ) 2.0 τεμ.
  • Γιαούρτι 200.0 γρ
  • Καπνιστό Αλάτι 10.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 5.0 γρ

Πικάντικο κοτόπουλο με εξωτικό, αρωματικό ρύζι. Εναλλακτική πρόταση κοτόπουλου για το μενού σας.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι, την πάστα chipotle, το ξύσμα και το χυμό των λάιμ και ομογενοποιούμε. Μαρινάρουμε τα κοτόπουλα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαρινάδας. Τα αφήνουμε το λιγότερο για 24 ώρες.Τοποθετούμε τα κοτόπουλα σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Στον μισό χρόνο τα γυρνάμε. Κρατάμε τα ζουμιά που θα αφήσουν. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και τον Knorr Ζωμό Κότας σε πάστα. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι, το βούτυρο, τον κουρκουμά, το τσίλι και καπακώνουμε. Το κοιτάμε τακτικά, αλλά δεν ανακατεύουμε. Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά, το αφαιρούμε από τη φωτιά.Σ’ ένα ρηχό πιάτο, προσθέτουμε το ρύζι και τα κοτόπουλα από πάνω και περιχύνουμε με τα υγρά του κοτόπουλου. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού