Ciabatta με caponata και σκοτύρι Ίου
Μια ciabatta με γεύση από Σικελία. Βασισμένη στην παραδοσιακή caponata, που έχει ως βάση τη μελιτζάνα και την τομάτα, αρμονικά δεμένη με το παραδοσιακό τυρί της Ίου – το σκοτύρι.

Συστατικά
Ciabatta με caponata και σκοτύρι Ίου
−
+
€0.0
Προετοιμασία
Κόκκινες πιπεριές
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Κίτρινες πιπεριές
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Μελιτζάνες
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Αλάτι
/γρ
1.0 γρ
0%
Κρεμμύδι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Τεμάχια σέλερι
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Τοματίνια
/γρ
250.0 γρ
0%
Ζάχαρη
/γρ
15.0 γρ
0%
Πιπέρι
/mg
300.0 mg
0%
Hellmann's Βινεγκρέτ Βασιλικού 1 lt
/ml
60.0 ml
0%

Ελαιόλαδο
/ml
60.0 ml
0%
Παρουσίαση
Κουκουνάρι
/γρ
40.0 γρ
0%
Ciabbattas
/τεμ.
10.0 τεμ.
0%
Σκοτύρι
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Φύλλα βασιλικού
/γρ
15.0 γρ
0%
/
Προετοιμασία
-
Κόκκινες πιπεριές 2.0 τεμ.
-
Κίτρινες πιπεριές 2.0 τεμ.
-
Μελιτζάνες 2.0 τεμ.
-
Αλάτι 1.0 γρ
-
Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
-
Τεμάχια σέλερι 2.0 τεμ.
-
Τοματίνια 250.0 γρ
-
Ζάχαρη 15.0 γρ
-
Πιπέρι 300.0 mg
-
Ελαιόλαδο 60.0 ml
Παρουσίαση
-
Κουκουνάρι 40.0 γρ
-
Ciabbattas 10.0 τεμ.
-
Σκοτύρι 2.0 τεμ.
-
Φύλλα βασιλικού 15.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Προετοιμασία
Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο και όσο είναι καυτές τις τυλίγουμε με σελοφάν και τις αφήνουμε να ιδρώσουν. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε καρέ. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Στο μείγμα με τις μελιτζάνες προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια, το σέλερι, τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Μαρινάρουμε το παραπάνω μείγμα με τη ζάχαρη και τη Vinaigrette Βασιλικού.
-
Παρουσίαση
Κόβουμε την ciabatta και τη γεμίζουμε με το μείγμα της caponata και το σκοτύρι. Γαρνίρουμε με το κουκουνάρι, τα φύλλα βασιλικού και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε Vinaigrette Βασιλικού για γεύση.