Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Μπούτι κοτόπουλο 4.0 τεμ.
  • Κρεμμύδι λευκό 1.0 τεμ.
  • Καρότο κομμένο σε φέτες 1.0 τεμ.
  • Κλωνάρι Σέλερι κομμένο καρέ 2.0 τεμ.
  • Bouquet Garni (5 μέρη θυμάρι, 1 φύλλο δάφνη, 10 γρ κόκους κόλιανδρο, 5 γρ χοντροκομμένο πιπέρι) 1.0 τεμ.
  • Μπέικον 300.0 γρ
  • Κρεμμύδι πέρλα 500.0 γρ
  • Μανιτάρια μικρά και λευκά 500.0 γρ
  • Κόκκινο ξηρό κρασί 450.0 ml
  • Κρασί Πόρτο 200.0 γρ
  • Knorr Fond Κοτόπουλο 1 lt 400.0 ml
  • Knorr Fond Μοσχάρι 1 lt 400.0 ml
  • Ελαιόλαδο 30.0 ml

Κοτόπουλο με κρεμμύδια και μανιτάρια. Coq au vin ένα τυπικό, κλασικό,  απολαυστικό, γαλλικό πιάτο!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Τοποθετούμε το μπουκέ γαρνί, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα μανιτάρια που έχουμε κόψει στην μέση σε διαφορετικά τουλουπάνια. Το προηγούμενο βράδυ καλύπτουμε το κοτόπουλο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ( τα τρία τουλουπάνια) με το κρασί και το πόρτο. Στη συνέχεια σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει κρίσπι (τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί) και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και τα λαχανικά.
    Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο (εφόσον το έχουμε αλατοπιπερώσει πρώτα) και από τις δυο πλευρές, προσθέτουμε το μπέικον και τα λαχανικά και σβήνουμε με τη μαρινάδα. Τοποθετούμε και τα τρία τουλουπάνια και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 για 1 ½..
    Όταν είμαστε έτοιμοι κρατάμε το κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, σε ζεστό μέρος και αφήνουμε να ρεντουήρει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε αμέσως.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού