Menu
+

Εκτέλεση

  • Μπούτι κοτόπουλο 4 τεμ.
  • Κρεμμύδι λευκό 1 τεμ.
  • Καρότο κομμένο σε φέτες 1 τεμ.
  • Κλωνάρι Σέλερι κομμένο καρέ 2 τεμ.
  • Bouquet Garni (5 μέρη θυμάρι, 1 φύλλο δάφνη, 10 γρ κόκους κόλιανδρο, 5 γρ χοντροκομμένο πιπέρι) 1 τεμ.
  • Μπέικον 300 γρ
  • Κρεμμύδι πέρλα 500 γρ
  • Μανιτάρια μικρά και λευκά 500 γρ
  • Κόκκινο ξηρό κρασί 450 ml
  • Κρασί Πόρτο 200 γρ
  1. Εκτέλεση

    Τοποθετούμε το μπουκέ γαρνί, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα μανιτάρια που έχουμε κόψει στην μέση σε διαφορετικά τουλουπάνια.

    Το προηγούμενο βράδυ καλύπτουμε το κοτόπουλο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ( τα τρία τουλουπάνια) με το κρασί και το πόρτο.

    Στη συνέχεια σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει κρίσπι (τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί) και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και τα λαχανικά. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο (εφόσον το έχουμε αλατοπιπερώσει πρώτα) και από τις δυο πλευρές, προσθέτουμε το μπέικον και τα λαχανικά και σβήνουμε με τη μαρινάδα. Τοποθετούμε και τα τρία τουλουπάνια και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 για 1 ½.. Όταν είμαστε έτοιμοι κρατάμε το κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, σε ζεστό μέρος και αφήνουμε να ρεντουήρει η σάλτσα μας.

    Σερβίρουμε αμέσως.