Menu
+

Για την άλμη

  • Νερό 1.0 l
  • Αλάτι 100.0 γρ
  • Δαφνόφυλλο 1.0 τεμ.
  • Κόλιανδρος 10.0 γρ

Για τη μαρινάδα

  • Νερό
  • Ξύδι ρυζιού 50.0 ml
  • Τζίντζερ 10.0 γρ
  • Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
  • κρεμμύδια φρέσκα 3.0 τεμ.
  • Καστανή ζάχαρη 100.0 γρ

Για το χοιρινό

  • Χοιρινός λαιμός, χωρίς το κόκαλο 1.0 kg
  • Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το καρπούζι

  • Ρακί 100.0 ml
  • Μέλι 50.0 γρ
  • Ξύλο Κανέλας 2.0 τεμ.
  • Καρπός Τόνκα 2.0 τεμ.

Για τα τοματίνια κονφί

  • Ελαιόλαδο
  • Σκόρδο 2.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο
  • Τοματίνια 20.0 τεμ.

Στήσιμο του πιάτου

  • Φέτα
  1. Για την άλμη

    Καβουρδίζουμε τους σπόρους κόλιανδρου. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά της άλμης και δίνουμε μια βράση μέχρι να λιώσει το αλάτι. Στη συνέχεια κρυώνουμε και βάζουμε μέσα τον χοιρινό λαιμό για 1 ώρα.

  2. Για τη μαρινάδα

    Φέρνουμε σε βρασμό το νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να πάρουμε το μισό. Έπειτα προσθέτουμε τη σόγια, το ξύδι, το σκόρδο, το ginger, τα κρεμμυδάκια και το chilitomato και αφήνουμε να κρυώσει.

  3. Για το χοιρινό

    Περνάμε το λαιμό (αφού πρώτα τον έχουμε βγάλει από την άλμη και τον έχουμε σκουπίσει) με την μουστάρδα, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι και τον τοποθετούμε σε σακούλα με τη μαρινάδα. Στη συνέχεια κλείνουμε σε βάκιουμ και μαγειρεύουμε στους 62 βαθμούς για 24 ώρες. Τέλος, κρυώνουμε σε μπάνιο με πάγο και διατηρούμε στο ψυγείο.

  4. Για το καρπούζι

    Φέρνουμε σε βρασμό όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γλασάρει. Στη συνέχεια κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

  5. Για τα τοματίνια κονφί

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

  6. Στήσιμο του πιάτου

    Περνάμε τον λαιμό από σχάρα βουρτσίζοντας σε τακτά διαστήματα με τα υγρά της σακούλας μέχρι να μελώσει. Στη συνέχεια περνάμε τις φέτες του καρπουζιού από την μαρινάδα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά περνώντας με ένα πινέλο το γλάσο.

    Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε παϊδάκια μαζί με το καρπούζι, τα ντοματίνια, την τριμμένη φέτα και τη σάλτσα Hellmann’sStreetMasterSauce.