Fish Tacos με sauce μαγιονέζας και ψητές πατάτες
Αντί να χρησιμοποιείσετε παναρισμένο ψάρι, τηγανίστε το μέχρι να αποκτήσει τραγανή υφή. Για μια πιο ελαφριά εκδοχή του πιάτου χρησιμοποιείστε τη μαγιονέζα Hellmann’s 3% και σερβίρετε με τορτίγιες χωρίς γλουτένη.

Συστατικά
Αλμυρή Sauce Μαγιονέζας
-
Hellmann's Βάση Μαγιονέζας 5 lt 200 ml
-
μισό αγγούρι
-
Πάπρικα 5 γρ
Γέμιση για το Tacos
-
λευκό ψάρι 1 kg
-
Τοματίνια 500 γρ
-
Κόλιανδρο τριμμένο 15 γρ
-
Μαϊντανό 15 γρ
Πριν το σερβίρισμα
-
Τορτίγιες καλαμποκιού 20 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Αλμυρή Sauce Μαγιονέζας
Κόβουμε το αγγούρι στα 4 κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους. Το τρίβουμε σε ένα χοντρό κόφτη και το στραγγίζουμε. Καρυκεύουμε με αλάτι και αφήνουμε να βγάλει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε το αγγούρι, το σκόρδοκαι την πάπρικα στη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. -
Γέμιση για το Tacos
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, καρυκεύουμε με αλάτι και ζάχαρη και περιχύνουμε το ελαιόλαδο. Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε για 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε το χυμό από λεμόνι καιτο λάδι και αναμειγνύουμε με τα φασόλια. Κόβουμε το ψάρι σε μικρά κομμάτια και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το ψάρι, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό από τη μια μεριά και ύστερα τηγανίζουμε και από την άλλη μεριά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και το διατηρούμε σε σωστή θερμοκρασία. -
Πριν το σερβίρισμα
Ψήνουμε τις τορτίγιες σε ένα μεγάλο τηγάνι ή τις βάζουμε στο φούρνο. Διαχωρίζουμε την ποσότητα του μείγματος φασολιών στις τορτίγιες και τοποθετούμε από πάνω το ψάρι και τα τοματίνια. Σερβίρουμε με μαγιονέζα και κομμάτια από λαιμ.