+

Προετοιμασία

  • Κόκκινο ξύδι 115 ml
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καθαρισμένο και χωρίς σπόρια αγγούρι 3 τεμ.
  • Φέτες κόκκινου κρεμμυδιού 5 τεμ.
  • Εσαλότ 5 τεμ.
  • Πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες 3 τεμ.
  • Μαρούλι 450 γρ
  • Φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο 1 τεμ.
  • Αβοκάντο 6 τεμ.
  • Χυμός από λεμόνι 2 τεμ.
  1. Προετοιμασία

    Τοποθετούμε το αγγούρι, το σκόρδο, τα εσαλότ, την πράσινη πιπεριά, το μαρούλι τον άνηθο, το ξύδι και το ζωμό κοτόπουλο σε μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος. Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε τα αβοκάντο, προσθέτουμε το μείγμα στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ. Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο αβοκάντο, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε μέσα στο gazpacho. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο άνηθο.
+