Menu

Συστατικά

+

Προετοιμασία

  • Μελιτζάνες 4.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη

Για τη γέμιση

Για το Ιμάμ

  • Φέτες τομάτας
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Πλούσιο σε αρώματα και γεύσεις, ένα πιάτο που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τα λαχανικά κι έχει ταυτιστεί με το καλοκαίρι!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Προετοιμασία

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, στη συνέχεια κόβουμε στην μέση καρυκεύουμε με αλάτι και ζάχαρη και τοποθετούμε σε σχάρα, για να αποβάλει η μελιτζάνα τα υγρά της.
  2. Για τη γέμιση

    Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές εμινσέ. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και την ντομάτα και, τελειώνουμε με τον ζωμό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σύβραση να βράσει και να γλασάρει.
  3. Για το Ιμάμ

    Χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε φούρνο στους 180 μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σύβραση σε κάθε μελιτζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά. Μπορούμε στο τελείωμα πριν το ψήσιμο να βάλουμε φέτες ντομάτας και θα έχουμε μια vegetarian προσέγγιση. Εναλλακτικά, προσθέτουμε τριμμένη φέτα.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού