+

Εκτέλεση

  • Cajun Μείγμα Μπαχαρικών 30 γρ
  • Χωριάτικο λουκάνικο 300 γρ
  • Φιλέτο Κοτόπουλο κομμένο σε κύβους 500 γρ
  • Λευκό Κρεμμύδι, κομμένο καρέ 1 τεμ.
  • Πράσινη Πιπεριά Κέρατο κομμένη καρέ 1 τεμ.
  • Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη καρέ 1 τεμ.
  • Κλωνάρι Σέλερι κομμένο καρέ 2 τεμ.
  • Τομάτες Πομοντόρια 400 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μπούκοβο 5 γρ
  • Μπάμιες 60 γρ
  • Ρύζι Μακρύκοκκο 250 γρ
  • Γαρίδες Νο3 500 γρ
  • Μαϊντανός (φρέσκος)
  • Φρέσκα Κρεμμυδάκια
  1. Εκτέλεση

    Καρυκεύουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο με το μείγμα μπαχαρικών Cajun και κόβουμε το λουκάνικο σε κομματάκια. Σοτάρουμε το κομμένο λουκάνικο σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και το τραβάμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε και το κοτόπουλο και το κρατάμε και αυτό στην άκρη. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και το σκόρδο, προσθέτουμε τις τομάτες, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αρωματίζουμε με το θυμάρι. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το μπούκοβο, την Πικάντικη Σάλτσα, την Worcester σως, τις μπάμιες, το λουκάνικο και το κοτόπουλο και βράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι μας. Προσθέτουμε τις γαρίδες στην επιφάνεια του φαγητού μας και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 5-6 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να αποκτήσουν ροζ χρώμα.

    Ελέγχουμε την γεύση και σερβίρουμε. Ντεκοράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.