Menu
+

Για το Κέικ

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 11 γρ
  • Αυγά 3 τεμ.
  • Γάλα 60 γρ
  • Γραβιέρα 100 γρ
  • Φέτα 200 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκος Βασιλικός
  • Σπανάκι
  • Ελαιόλαδο 60 ml
  1. Για το Κέικ

    Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε λείο μείγμα. Προσθέτουμε τη φέτα και τη γραβιέρα και τελειώνουμε με το σπανάκι και τα φύλλα βασιλικού. Σεμιζάρουμε τη φόρμα του κέικ, τοποθετούμε το μείγμα, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ψήνουμε στους 180° για 45-50 λεπτά. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.