Menu

Συστατικά

+

Για τα ρεβίθια

  • Ηλιέλαιο
  • Ρεβίθια 80.0 γρ
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τα ρεβίθια

    Αφού τα μουλιάσουμε για τουλάχιστον 1 ημέρα, τα βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού τα στεγνώσουμε καλά, τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 4’ μέχρι να γίνουν τραγανά. Στραγγίζουμε σε στεγνό χαρτί και πασπαλίζουμε με αλάτι και καπνιστή πάπρικα.
  2. Για τη σάλτσα

    Ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10’ στους 160°C και τα μανιτάρια πλευρώτους, σε σχάρα με αλάτι και πιπέρι .  Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε μισό μάτσο μαϊντανό, μισό μάτσο άνηθο, το σκόρδο, το ξίδι, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τη μουστάρδα προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Στο τέλος διορθώνουμε με αλάτι, πιπέρι και ίσως ελάχιστο νερό αν χρειάζεται.Κόβουμε πολύ λεπτό το λάχανο kale (χωρίς το κοτσάνι) και το ανακατεύουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ μαζί με τα ψητά μανιτάρια, το dressing, τα μυρωδικά και τα αμύγδαλα. Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο σαλάτας και από πάνω προσθέτουμε τα Nochicken Nuggets, τα οποία έχουμε τηγανίσει στους 180°C και έχουμε στραγγίξει καλά. Ολοκληρώνουμε με λίγα τραγανά ρεβίθια πασπαλισμένα με πάπρικα.