Menu

Συστατικά

+

Για τη γέμιση μήλου

  • Νερό 350.0 ml
  • Πράσινα Μήλα 1200.0 γρ
  • Ζάχαρη κρυσταλλική 300.0 γρ
  • Νερό 100.0 ml
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • Κανέλα

Για το κέικ βανίλια

Για το σιρόπι

  • Ζάχαρη 600.0 γρ
  • Νερό 500.0 ml
  • Γλυκόζη 50.0 γρ
  • Φλούδα πορτοκαλιού 2.0 τεμ.
  • Ξύλο Κανέλας 1.0 τεμ.

Για τη μηλόπιτα

  • Φύλλα κρούστας 6.0 τεμ.
  • Βούτυρο Αγελάδας

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη γέμιση μήλου

    Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τα καθαρισμένα πράσινα μήλα μέχρι να μαλακώσουν. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο νερό, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ και την κανέλα. Τέλος, βάζουμε για λίγο τη γέμιση στο ψυγείο να κρυώσει.
  2. Για το κέικ βανίλια

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα για 5’.
  3. Για το σιρόπι

    Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2’.
  4. Για τη μηλόπιτα

    Λιώνουμε το βούτυρο γάλακτος και αλείφουμε τα φύλλα Βηρυτού (ή κρούστας) στη βάση ενός ταψιού. Στη συνέχεια, πάνω από τα βουτυρωμένα φύλλα βάζουμε λίγο από το μείγμα του κέικ που έχουμε ετοιμάσει. Τοποθετούμε στο κέντρο τη γέμιση του μήλου και συνεχίζουμε καλύπτοντας με το υπόλοιπο κέικ. Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45’. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι, όσο ακόμα το γλυκό είναι ζεστό.