Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για το κέικ με γεύση βανίλιας

Για τη μους με γεύση φράουλας

Για τη μαρμελάδα φράουλας

  • Φράουλες 1.0 kg
  • Ζάχαρη 1.0 kg
  • Χυμός από λεμόνι 1.0 τεμ.

Για το σερβίρισμα

  • Φυστικοβούτυρο
  • Καρύδια πεκάν
  • Φράουλες

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το κέικ με γεύση βανίλιας

    Για το κέικ με γεύση βανίλιας, αναμειγνύουμε το μείγμα με το νερό και το φυτικό έλαιο, προσθέτοντας ξύσμα από ένα πορτοκάλι στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ για 2 λεπτά. Ψήνουμε στους 170°C.
  2. Για τη μους με γεύση φράουλας

    Αναμειγνύουμε το μείγμα με το κρύο νερό και ανακατεύουμε για 5’ στην τρίτη ταχύτητα του μίξερ. Μεταφέρουμε σε φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.
  3. Για τη μαρμελάδα φράουλας

    Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε χοντρό καρέ. Τις βράζουμε μαζί με ζάχαρη για 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μια πηχτή μάζα. Προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι.
  4. Για το σερβίρισμα

    Γεμίζουμε τα κέικ μας χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με τη μους, το φυστικοβούτυρο ,τη μαρμελάδα και ντεκοράρουμε με πεκάν και φρέσκιες φράουλες.