Menu
+

Προετοιμασία

  • Ψωμί burger ολικής άλεσης 1.0 τεμ.
  • Κύμινο 1.0 γρ
  • Ρεβίθια 100.0 γρ
  • Καρότo κομμένο σε κύβους 14.0 γρ
  • Φρυγανιά ολικής άλεσης 14.0 γρ
  • Ξύσμα λεμονιού 2500.0 mg
  • Αλάτι 500.0 mg
  • Κόλιανδρο τριμμένο 500.0 mg
  • Πιπέρι καγιέν 500.0 mg
  • Κανέλα 500.0 mg
  • Αυγό (ελαφρώς χτυπημένο) 500.0 mg

Για το σερβίρισμα

  • Φέτες τομάτας 1.0 τεμ.
  • Λόλα πράσινη 1.0 τεμ.
  • Πέστο 15.0 γρ
  1. Προετοιμασία

    Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα, τα βράζουμε και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Αλέθουμε τα ρεβίθια στη μηχανή καφέ ώστε να γίνουν μικροί κόκκοι. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κύμινο, τα ρεβίθια, τα κολοκύθια, τα καρότα, τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, κόλιανδρο, κανέλα και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά και ξεκουράζουμε το μείγμα για μία ώρα. Σοτάρουμε τα μπιφτέκια ρεβιθιού για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  2. Για το σερβίρισμα

    Κόβουμε τα ψωμάκια του burger στη μέση και αλείφουμε στο καθένα από 20 γρ. Hellmann’s Real μαγιονέζα. Προσθέτουμε την πράσινη λόλα, την φέτα τομάτας, το μπιφτέκι και 15 γρ. από την Hellmann’s Green Pesto.