Menu

Συστατικά

+

Για το no meat kebab

  • Κύμινο 5.0 γρ
  • Φέτες ψωμί του τοστ 3.0 τεμ.
  • Πιπεριά Φλωρίνης 1.0 τεμ.
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 40.0 γρ
  • Μαϊντανός (φρέσκος) 50.0 γρ
  • Σκόρδο 20.0 γρ
  • Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
  • Κόλιανδρος 5.0 γρ
  • Αυγό 50.0 γρ

Για τη σάλτσα τομάτας

Για τη μελιτζανοσαλάτα

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το no meat kebab

    Σοτάρουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά, τα μπαχαρικά τριμμένα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αβγό χτυπημένο και το ψωμί του τοστ, το οποίο έχουμε μουλιάσει σε λίγο νερό για να μαλακώσει και το έχουμε στραγγίξει καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα του κιμά μαζί με τα σοταρισμένα υλικά στο μίξερ. Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά το λιγότερο χρησιμοποιώντας το γάντζο και τοποθετούμε το μείγμα του κεμπάπ στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια, πλάθουμε σε σχήμα κεμπάπ πιέζοντας αρκετά καλά με τα δάχτυλα μας ενδιάμεσα και ψήνουμε σε σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά σε τηγάνι ή grill. 
  2. Για τη σάλτσα τομάτας

     Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi, έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  3. Για τη μελιτζανοσαλάτα

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία μπασίνα.