Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Πατάτες 3.0 τεμ.
  • Τομάτες κονκασέ 500.0 γρ
  • Πελτέ τομάτας 40.0 γρ
  • Βούτυρο 50.0 γρ
  • Γραβιέρα τριμμένη 40.0 γρ
  • Λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • Καρότο ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • Ψιλοκομμένο κλωνάρι σέλερι 1.0 τεμ.
  • Ξύλο Κανέλας 1.0 τεμ.
  • Μπαχάρι 3.0 γρ
  • Ζάχαρη 3.0 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο και προσθέτουμε τον πελτέ και τις τομάτες κονκασέ. Βράζουμε με το μπαχάρι και την κανέλα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη λίγα λεπτά μετά. Φροντίζουμε, ώστε να παραμείνει ζεστή η σάλτσα.Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα πολτοποιούμε με έναν μπάτη τα κομμάτια πατάτας. Σε σιγανή φωτιά ενσωματώνουμε το βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τέλος την τριμμένη γραβιέρα εκτός φωτιάς. Τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο τον πουρέ και από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα κοκκινιστού και τα Nochicken Nuggets τα οποία έχουμε τηγανίσει στους 180°C και έχουμε στεγνώσει καλά σε χαρτί. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.