Menu

Συστατικά

+

Για το hummus φάβας

  • Φάβα 120.0 γρ
  • Ταχίνι 80.0 γρ
  • Κρεμμύδι λευκό 1.0 τεμ.
  • Κύμινο 6.0 γρ
  • Χυμός από λεμόνι 1.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα Pico de Gallo

  • Αβοκάντο 1.0 τεμ.
  • Τομάτα 1.0 τεμ.
  • κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • 1/2 Μάτσο Κόλιανδρο
  • Πιπεριά τσίλι 1.0 τεμ.
  • Χυμό και ξύσμα απο ένα λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την quesadilla

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Θα χρειαστεί να ετοιμάσουμε πρώτα τις παράλληλες συνταγές.
  2. Για το hummus φάβας

    Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε με εμφιαλωμένο νερό τη φάβα (προτιμήστε φάβα Σαντορίνης) προσθέτοντας το κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες) και σκεπάζοντάς την. Η διαδικασία διαρκεί 25’ περίπου, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ξαφρίζουμε τους περιττούς αφρούς.
    Αφού η φάβα βράσει και απορροφήσει το 100% των υγρών της, πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το βιολογικό ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Δοκιμάζουμε και αφήνουμε σκεπασμένο το hummus, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωμάτιου.
  3. Για τη σάλτσα Pico de Gallo

    Κόβουμε το αβοκάντο και την τομάτα σε καρέ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το μισό τσίλι.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεταλλικό μπολ και δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και την οξύτητα. 
  4. Για την quesadilla

    Ψήνουμε τα The Vegetarian Butcher Raw NoBeef Burger, ώστε να έχουν καλή κρούστα.
    Ολοκληρώνοντας το πιάτο τοποθετούμε τις τορτίγιες (μεγαλύτερες από 22cm) σε ένα τραπέζι και απλώνουμε αρκετή ποσότητα από το hummus φάβας, έπειτα τη σάλτσα Pico de Gallo και το Raw Νo Beef Βurger. Διπλώνουμε στη μέση, κόβουμε σε μεγάλα τρίγωνα και σερβίρουμε πάνω σε ίσιο πιάτο με χαρτοπετσέτα και λαδόκολλα.