Menu

Συστατικά

+

Για τη φάρσα ψητής κολοκύθας

Για τη φάρσα παντζαριού με κατσικίσιο τυρί

Για τη φάρσα σπανάκι ρικότα

  • Baby σπανάκι 500.0 γρ
  • Τυρί ρικότα 500.0 γρ
  • Κρεμμύδι εμινσέ 1.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο
  • Τσίλι σε σκόνη 2.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα τομάτας

Για τα μανιτάρια

  • Μανιτάρια 500.0 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • Αλάτι

Για τα λαζάνια

  • Λαζάνια 30.0 τεμ.
  • Ψιλοτριμμένη παρμεζάνα 150.0 γρ
  • Τυρί μοτσαρέλα 150.0 γρ

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη φάρσα ψητής κολοκύθας

    Κόβουμε τη χειμωνιάτικη κολοκύθα σε καρέ. Τη μαρινάρουμε με τα υλικά της συνταγής και την τοποθετούμε σε ταψί με στρωμένο χαρτί. Την ψήνουμε στους 190° για 30-35 λεπτά. Αφού κρυώσει, την περνάμε από μπλέντερ μαζί με το φυστικοβούτυρο και τη διατηρούμε σε ζεστό μέρος. 

  2. Για τη φάρσα παντζαριού με κατσικίσιο τυρί

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια σε καρέ. 

    Μαρινάρουμε τα παντζάρια με αλάτι, θυμάρι, σκόρδο και ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνουμε στους 190° για 30 λεπτά. Περνάμε τα ψητά παντζάρια από μπλέντερ, ομογενοποιούμε με το κατσικίσιο τυρί και διατηρούμε σε ζεστό μέρος. 

  3. Για τη φάρσα σπανάκι ρικότα

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ενώ καρυκεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τσίλι. Τέλος, ψιλοκόβουμε το σοταρισμένο σπανάκι, προσθέτουμε τη ρικότα και διατηρούμε σε ζεστό μέρος. 

  4. Για τη σάλτσα τομάτας

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και αρωματίζουμε με σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και το νερό και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα μας. 

  5. Για τα μανιτάρια

    Σοτάρουμε τα μανιτάρια μας (λίγα κάθε φορά) σε δυνατή φωτιά και καρυκεύουμε με αλάτι και θυμάρι.

  6. Για τα λαζάνια

    Τοποθετούμε σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια αρχίζουμε το στρωσιμο. Λαζάνια, φάρσα από σπανάκι, λαζάνια, φάρσα κολοκύθας, λαζάνια, μανιτάρια, λαζάνια, φάρσα παντζαριού και τελειώνουμε με κομμάτια μοτσαρέλας και τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.