Slow Cooker Μελιτζάνες με Κονφί Τομάτα, Φέτα και Καβουρδισμένα Αμύγδαλα
Όταν η μελιτζάνα συναντά τη φέτα, η μαγεία είναι σίγουρη.

Συστατικά
Slow Cooker Μελιτζάνες με Κονφί Τομάτα, Φέτα και Καβουρδισμένα Αμύγδαλα
−
+
€1728.0
Για τη μελιτζάνα
Μελιτζάνες Τσακώνικες
/γρ
500.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Για τα υπόλοιπα υλικά
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Φινόκιο κομμένο ζουλιέν
/γρ
100.0 γρ
0%
Σπόροι κόλιανδρο
/γρ
5.0 γρ
0%
Κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν
/γρ
100.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
50.0 ml
0%
Για την τομάτα κονφί
Τομάτες
/γρ
300.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Ζάχαρη
/γρ
0.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Θυμάρι 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Ελαιόλαδο
/ml
30.0 ml
0%
Για το dressing
Μαϊντανός (φρέσκος)
/γρ
20.0 γρ
0%
Φρέσκος Βασιλικός
/γρ
20.0 γρ
0%
Σχοινόπρασο
/γρ
20.0 γρ
0%
Hellmann's Βινεγκρέτ με Εσπεριδοειδή 1 lt
/cu
40.0 cu
0%

Κάπαρη
/γρ
15.0 γρ
0%
Για τη σύνθεση
Φέτα
/γρ
100.0 γρ
0%
Λιαστές Τομάτες
/γρ
80.0 γρ
0%
Αμύγδαλα
/γρ
50.0 γρ
0%
/
Για τη μελιτζάνα
-
Μελιτζάνες Τσακώνικες 500.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 50.0 ml
Για τα υπόλοιπα υλικά
-
Φινόκιο κομμένο ζουλιέν 100.0 γρ
-
Σπόροι κόλιανδρο 5.0 γρ
-
Κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν 100.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 50.0 ml
Για την τομάτα κονφί
-
Τομάτες 300.0 γρ
-
Αλάτι
-
Ζάχαρη
-
Ελαιόλαδο 30.0 ml
Για το dressing
-
Μαϊντανός (φρέσκος) 20.0 γρ
-
Φρέσκος Βασιλικός 20.0 γρ
-
Σχοινόπρασο 20.0 γρ
-
Κάπαρη 15.0 γρ
Για τη σύνθεση
-
Φέτα 100.0 γρ
-
Λιαστές Τομάτες 80.0 γρ
-
Αμύγδαλα 50.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη μελιτζάνα
Κλείνουμε σε σακούλα 100% τη μελιτζάνα κομμένη στη μέση με ελαιόλαδο, σκόρδο, θυμάρι, και μαγειρεύουμε σε ρόνερ στους 90°C για 1 ώρα. Όταν τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε σε μπάνιο με πάγο. -
Για τα υπόλοιπα υλικά
Κλείνουμε σε σακούλα 100% τα κρεμμύδια με το φινόκιο, ελαιόλαδο, σπόρους κόλιανδρο, σκόρδο και μαγειρεύουμε στους 90°C για μισή ώρα. Όταν τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε σε μπάνιο με πάγο. -
Για την τομάτα κονφί
Επιλέγουμε ώριμες τομάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα. Τοποθετούμε τα τέταρτα της τομάτας καθαρισμένα από τα σπόρια σε ταψί με ελαιόλαδο, σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και ζάχαρη και ψήνουμε στους 140°C για 1 ώρα. -
Για το dressing
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε θερμομπλέντερ μαζί με τα υγρά από τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια και ομογενοποιούμε. -
Για τη σύνθεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Τοποθετούμε τη μελιτζάνα σε πιάτο και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια, τις τομάτες κονφί κομμένες ζουλιέν, τη λιαστή ντομάτα και τη φέτα, αφού πρώτα την κάψουμε με φλόγιστρο. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα σπασμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.