Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για τη μελιτζάνα

Για τα υπόλοιπα υλικά

  • Φινόκιο κομμένο ζουλιέν 100.0 γρ
  • Σπόροι κόλιανδρο 5.0 γρ
  • Κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν 100.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 50.0 ml

Για την τομάτα κονφί

Για το dressing

Για τη σύνθεση

  • Φέτα 100.0 γρ
  • Λιαστές Τομάτες 80.0 γρ
  • Αμύγδαλα 50.0 γρ

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη μελιτζάνα

    Κλείνουμε σε σακούλα 100% τη μελιτζάνα κομμένη στη μέση με ελαιόλαδο, σκόρδο, θυμάρι, και μαγειρεύουμε σε ρόνερ στους 90°C για 1 ώρα. Όταν τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε σε μπάνιο με πάγο.
  2. Για τα υπόλοιπα υλικά

    Κλείνουμε σε σακούλα 100% τα κρεμμύδια με το φινόκιο, ελαιόλαδο, σπόρους κόλιανδρο, σκόρδο και μαγειρεύουμε στους 90°C για μισή ώρα. Όταν τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε σε μπάνιο με πάγο.
  3. Για την τομάτα κονφί

    Επιλέγουμε ώριμες τομάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα. Τοποθετούμε τα τέταρτα της τομάτας καθαρισμένα από τα σπόρια σε ταψί με ελαιόλαδο, σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και ζάχαρη και ψήνουμε στους 140°C για 1 ώρα.
  4. Για το dressing

    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε θερμομπλέντερ μαζί με τα υγρά από τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια και ομογενοποιούμε.
  5. Για τη σύνθεση

    Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Τοποθετούμε τη μελιτζάνα σε πιάτο και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια, τις τομάτες κονφί κομμένες ζουλιέν, τη λιαστή ντομάτα και τη φέτα, αφού πρώτα την κάψουμε με φλόγιστρο. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα σπασμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.