Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Μπρόκολο καθαρισμένο 200.0 γρ
  • Σκιουφιχτά βρασμένα 120.0 γρ
  • Οξύμελο 120.0 γρ
  • Πράσινη Σόγια Kikoman 60.0 γρ
  • Μελάσα (ή μαύρη υγρή ζάχαρη) 50.0 γρ
  • Κορν φλάουρ 6.0 γρ
  • Φρέσκα Κρεμμυδάκια 3.0 τεμ.
  • Σκελίδες Σκόρδο 2.0 τεμ.
  • Καβουρδισμένο σησαμέλαιο 10.0 γρ
  • Σουσάμι 5.0 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Σε ένα τηγάνι λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το οξύμελο, τη σόγια, τη ζάχαρη και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να δέσουν. Ετοιμάζουμε το μπρόκολο. Καθαρίζουμε από νεύρα, κόβουμε στα δυο και βράζουμε ελαφριά σε αλατισμένο νερό για 3' τα stems μπρόκολου. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε δυνατά σε ελαιόλαδο τα Nochicken Chunks, προσθέτουμε τα ελαφρώς βρασμένα stems μπρόκολου, τη γλυκόξινη sauce και τα βρασμένα σκιουφιχτά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Ντεκοράρουμε με ελάχιστο καβουρδισμένο σουσάμι και αρωματίζουμε με λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι.