Strudel με μήλο, καρύδια και Cranberries
Ένα φανταστικό γλυκό με ρίζες από τη Γερμανία. Εύκολο, γρήγορο και πολύ γευστικό!

Συστατικά
Strudel με μήλο, καρύδια και Cranberries
−
+
€0.0
Εκτέλεση
Μεγάλα Μήλα
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Χυμός λεμονιού
/ml
30.0 ml
0%
Βούτυρο
/γρ
80.0 γρ
0%
Φύλλα κρούστας
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Καρύδια pecan ψιλοκομμένα
/γρ
150.0 γρ
0%
Muscovado ζάχαρη (Ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο στην οποία δεν έχει απομακρυνθεί η μελάσα)
/γρ
150.0 γρ
0%
Caster ζάχαρη
/γρ
60.0 γρ
0%
Cranberries αποξηραμένα
/γρ
80.0 γρ
0%
Κανέλλα σε σκόνη
/γρ
0.0 γρ
0%
Γιαούρτι
/γρ
100.0 γρ
0%
Ταχίνι
/γρ
50.0 γρ
0%
Σιρόπι σφένδαμου
/γρ
50.0 γρ
0%
Hellmann's Real Μαγιονέζα 10 lt
/γρ
100.0 γρ
0%

/
Εκτέλεση
-
Μεγάλα Μήλα 4.0 τεμ.
-
Χυμός λεμονιού 30.0 ml
-
Βούτυρο 80.0 γρ
-
Φύλλα κρούστας 4.0 τεμ.
-
Καρύδια pecan ψιλοκομμένα 150.0 γρ
-
Muscovado ζάχαρη (Ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο στην οποία δεν έχει απομακρυνθεί η μελάσα) 150.0 γρ
-
Caster ζάχαρη 60.0 γρ
-
Cranberries αποξηραμένα 80.0 γρ
-
Κανέλλα σε σκόνη
-
Γιαούρτι 100.0 γρ
-
Ταχίνι 50.0 γρ
-
Σιρόπι σφένδαμου 50.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μπασίνα με το χυμό λεμονιού για να αποφύγουμε το μαύρισμα του μήλου. Κάνουμε το βούτυρο κλαριφιέ σε μπεν μαρί. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια μείγμα από καρύδια, κανέλλα και μαύρη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τα άλλα δυο φύλλα. Στο τέλος, προσθέτουμε τα μήλα (κομμένα μαζί με την ζάχαρη, κανέλλα και cranberries αποξηραμένα ) και διπλώνουμε σε μορφή μπαστουνιού. Ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Συνοδεύουμε με το άλειμμα (όλα τα υλικά μαζί, μαγιονέζα, ταχίνι, γιαούρτι, σιρόπι σφένδαμου).