+

Εκτέλεση

  • Μεγάλα Μήλα 4 τεμ.
  • Χυμός λεμονιού 30 ml
  • Βούτυρο 80 γρ
  • Φύλλα κρούστας 4 τεμ.
  • Καρύδια pecan ψιλοκομμένα 150 γρ
  • Muscovado ζάχαρη (Ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο στην οποία δεν έχει απομακρυνθεί η μελάσα) 150 γρ
  • Caster ζάχαρη 60 γρ
  • Cranberries αποξηραμένα 80 γρ
  • Κανέλλα σε σκόνη
  • Γιαούρτι 100 γρ
  • Ταχίνι 50 γρ
  • Σιρόπι σφένδαμου 50 γρ
  1. Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μπασίνα με το χυμό λεμονιού για να αποφύγουμε το μαύρισμα του μήλου. Κάνουμε το βούτυρο κλαριφιέ σε μπεν μαρί.

    Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια μείγμα από καρύδια, κανέλλα και μαύρη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τα άλλα δυο φύλλα.

    Στο τέλος, προσθέτουμε τα μήλα (κομμένα μαζί με την ζάχαρη, κανέλλα και cranberries αποξηραμένα ) και διπλώνουμε σε μορφή μπαστουνιού.

    Ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

    Συνοδεύουμε με το άλειμμα του κρέμα τυριού(όλα τα υλικά μαζί).

+