+

Για τη Μαρινάδα

Για το Tagine

  1. Για τη Μαρινάδα

    Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Για το Tagine

    Τοποθετούμε το μπούτι αρνιού σε σακούλα ή σε μπασίνα μαζί με τα υλικά τις μαρινάδας και σπασμένο μαύρο πιπέρι, κλείνουμε και αφήνουμε το αρνί για 24 ώρες.

    Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120° και τοποθετούμε σε κατσαρόλα το αρνί, αφού πρώτα το έχουμε καθαρίσει από την μαρινάδα του, σκεπάζουμε ερμητικά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 6-7 ώρες, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας μας.

    Απομακρύνουμε το κρέας από την κατσαρόλα και κρατάμε τους χυμούς του.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°, προσθέτουμε τα εσαλότ και ψήνουμε για 15 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

    Τελειώνουμε, προσθέτοντας τους χυμούς του κρέατος, αφού πρώτα τους έχουμε ντεγλασάρει και τους έχουμε προσθέσει λεμόνι, Πάστα Κίτρινο Κάρυ, μέλι και ζωμό και ψήνουμε για 20 λεπτά.

    Τέλος, αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με κουσκούς και γιαούρτι.

+