Tofu με Σαλάτα Αγγουριού
Αυτό το ελαφρύ, υγιεινό πιάτο συνδυάζει την λεπτή υφή του tofu με τη γλυκιά και πικάντικη σάλτσα σόγιας!

Συστατικά
Για το Dressing
-
Mirin 100 ml
Για το Tofu
-
Φέτες αγγούρι (χωρίς σπόρους, κομμένο με το πίλερ) 200 τεμ.
-
Tofu 700 γρ
-
Φρέσκα κρεμμύδια 100 γρ
-
Ψημένο σουσάμι
-
Ρίζα λωτού, τηγανισμένη 50 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το Dressing
Ανακατεύουμε την Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι, Σόγια και Λαχανικά και το mirin. -
Για το Tofu
Προετοιμάζουμε δυο στρώσεις tofu και περιχύνουμε το dressing στο πιάτο. Τοποθετούμε εναλλάξ το αγγούρι και το tofu. Βάζουμε το tofu στην κορφή και τελειώνουμε με στρώση αγγουριού. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα κρεμμύδια, το ψητό σουσάμι και το τη ρίζα λωτού.