Menu
+

Για το μπιφτέκι

Για το γουακαμόλε

  • Αβοκάντο 125 γρ
  • Κομμένη καρέ τομάτα 40 γρ
  • Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 30 γρ
  • Χυμό λάιμ 25 γρ
  • Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο 7 γρ

Παρουσίαση

  • Ψωμί για burger 4 τεμ.
  • Γουακαμόλε
  • Τομάτα κομμένη σε φέτες
  • Μπιφτέκια με μανιτάρια και φασόλια 4 τεμ.
  • Μιξ σαλάτας κομμένη ζουλιέν (καρότο, αγγούρι, πιπεριά κόκκινη και πράσινη )
  1. Για το μπιφτέκι

    Βράζουμε τα φασόλια και τα κρατάμε στην άκρη. Στη συνέχεια σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, αρωματίζουμε με το κύμινο και το θυμάρι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ιδρώσουν. Στη συνέχεια αφού κρυώσει το μίγμα μας λιώνουμε με την βοήθεια πιρουνιού τα φασόλια, ομογενοποιούμε με το μείγμα των μανιταριών και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Φτιάχνουμε τα burger μας ανάλογα με το μέγεθος του ψωμιού που έχουμε και τέλος ψήνουμε σε φούρνο ή τηγάνι.
  2. Για το γουακαμόλε

    Λιώνουμε το αβοκάντο και ομογενοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Παρουσίαση

    Ψήνουμε από τη εσωτερική πλευρά το ψωμί και στη συνέχεια προσθέτουμε Hellmann's Vegan, το μπιφτέκι, το γουακαμόλε, την τομάτα και τελειώνουμε με την σαλάτα των λαχανικών (αφού πρώτα έχουμε μπλανσάρει τα λαχανικά).