Menu

Συστατικά

+

Για την άλμη

Για τη γέμιση

  • Εσαλότ ψιλοκομμένα 3.0 τεμ.
  • Λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα 80.0 γρ
  • Χωριάτικο λουκάνικο 220.0 γρ
  • Cranberries 150.0 γρ
  • Κάστανα 100.0 γρ
  • Μήλα Fuji 100.0 γρ
  • Βούτυρο 50.0 γρ

Για τη σάλτσα

Για το στήσιμο

  • Προσούτο 20.0 τεμ.
  • Αυγό 1.0 τεμ.
  • Φύλλο σφολιάτας 450.0 γρ
  • Σέσκουλα 20.0 τεμ.

Η γαλοπούλα δεν ήταν ποτέ πιο εορταστική κι εντυπωσιακή! Σε Wellington mode μπορεί, εκπλήσσει και καταπλήσσει!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για την άλμη

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και δίνουμε βράση. Στη συνέχεια, κρυώνουμε και τοποθετούμε τη γαλόπουλα για 1 ώρα. Έπειτα βγάζουμε, στεγνώνουμε και θωρακίζουμε από τηγάνι με ελαιόλαδο.
  2. Για τη γέμιση

    Σοτάρουμε σε βούτυρο, το εσαλότ και στη συνέχεια προσθέτουμε το μανιτάρι. Προσθέτουμε το λουκάνικο ξεφλουδισμένο και  ψιλοκομμένο. Τελειώνουμε με τα φρούτα και τα κάστανα (όλα ψιλοκομμένα) και διατηρούμε στο ψυγείο.Μπλανσάρουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα και διατηρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Για τη σάλτσα

    Σοτάρουμε με το μισό βούτυρο το εσαλότ και σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό, τη μουστάρδα, το μέλι και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε και λίγο πριν γλασάρει η σάλτσα μας προσθέτουμε το μήλο ψιλοκομμένο. Τέλος, δένουμε με βούτυρο.
  4. Για το στήσιμο

    Σε διαφάνεια τοποθετούμε τα 20 φύλλα από τα σέσκουλα, το προσούτο, τη γέμιση και το φιλέτο γαλοπούλας. Ρολάρουμε και ψήχουμε. Τέλος, σε φύλλο σφολιάτας προσθέτουμε το παγωμένο φιλέτο γαλοπούλας, περνάμε με αυγό τις άκρες και κλείνουμε με δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ψήνουμε στους 170° για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρουμε με τη σάλτσα μας και τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού