Menu

Συστατικά

+

Για το κοτόπουλο

Για το αβοκάντο

  • κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • Χυμό και ξύσμα απο ένα λάιμ
  • Αβοκάντο 2.0 γρ
  • Ψιλοκομμένη τομάτα 1.0 γρ
  • Πιπεριά τσίλι 1.0 γρ
  • Μάτσο φρέσκος κόλιανδρος 1.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ροδάκινα

Για την Vinaigrette


Εύκολος, νόστιμος συνδυασμός ψητού κοτόπουλου και δροσερής σαλάτας για μία πιο υγιεινή εναλλακτική!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το κοτόπουλο

    Τοποθετούμε σε γουδί όλα τα υλικά της μαρινάδας για το κοτόπουλο και τα ομογενοποιούμε. Μαρινάρουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Για το αβοκάντο

    Για το αβοκάντο, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά κι αφαιρούμε από την τομάτα φλούδα και σπόρους. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα δροσερό γουακαμόλε.
  3. Για τα ροδάκινα

    Για τη σαλάτα, κόβουε σε τέταρτα τα ροδάκινα κι αφαιρούμε το κουκούτσι. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα τέταρτα του ροδάκινου για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    Στη συνέχεια, ψήνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι, στη σχάρα, για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Τα κόβουμε διαγώνια σε φέτες. Τοποθετούμε τα φύλλα σαλάτας σε μια μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε με μισό φινόκιο και πιπεριά. Προσθέτουμε τις φέτες ροδάκινου και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και πασπαλίζουμε με πιπεριά τσίλι.
  4. Για την Vinaigrette

    Για τη vinaigrette, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Σύνθεση

    Τέλος, ψήνουμε τα στήθη κοτόπουλου στο γκριλ, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα τοποθετούμε πάνω από τη σαλάτα, μαζί με τα ψητά ροδάκινα και τα κρεμμύδια. Ολοκληρώνουμε με φρέσκια burrata, περιχύνουμε με τη vinaigrette και συνοδεύουμε με το γουακαμόλε
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού