Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για τα Κρουτόν

  • Φέτες ψωμιού 4.0 τεμ.

Γαλλική κρεμμυδόσουπα, απόλυτα χορταστική και ιδανική για κρύες χειμωνιάτικες βραδιές!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τη ζάχαρη και το σκόρδο σε ελαιόλαδο ,σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 30-40 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το κονιάκ και ανακατεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ τελείως, για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα υλικά από το τηγάνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σούπα μας. Μετά τα 20 λεπτά, προσθέτουμε το φρέσκο, ψιλοκομμένο θυμάρι, το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του για 1 λεπτό και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  2. Για τα Κρουτόν

    Όσοβράζει η σούπα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους 2Χ 2 εκ. με το μαχαίρι ή σε κύκλους με ένα στρογγυλό κουπάτ. Το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε τα κομματάκια ψωμιού με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

    Σερβίρουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κρουτόν, που έχουμε μόλις ψήσει στο φούρνο. Από πάνω ρίχνουμε φέτα τριμμένη και μπορούμε να ψήσουμε τα ψωμάκια με τη φέτα μαζί, αν θέλουμε να πάρει χρώμα και το τυρί.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού