Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση


Πλούσιο κι ιδιαίτερο ραγού μανιταριών με μελιτζάνα, για… γνώστες κι απαιτητικούς της γεύσης!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Για να φτιάξουμε το ραγού, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα άγρια μανιτάρια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα μπρινουάζ και σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα αναμεμειγμένα μανιτάρια Πορτομπέλο, κομμένα σε τέταρτα και τα πορτσίνι (μουλιασμένα και στραγγισμένα) ψιλοκομμέναστο τηγάνι, στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την τομάτα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το θυμάρι , το δεντρολίβανο και τα σοταρισμένα άγρια μανιτάρια, αφήνουμε να γλασάρει. 
    Τέλος ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με το Ragu, τελειώνουμε με τη μαγιονέζα και γαρνίρουμε. 
     Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με σαλάτα Μεσκλάν και ντοτς γιαουρτιού με ψιλοκομμένο τσίλι. Τελειώνουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο και σουμάκ.  
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού