Menu

Συστατικά

+

Για το μοσχαράκι μπουργκινιόν

  • Mοσχαρίσια παϊδάκια, για κατσαρόλα 1.2 kg
  • Φυτικό λάδι 30.0 ml
  • Μπέικον 200.0 γρ
  • Καρότo κομμένο σε κύβους 150.0 γρ
  • Κρεμμύδι 200.0 γρ
  • Σκόρδο 5.0 τεμ.
  • Κόκκινο κρασί 500.0 ml
  • Μαύρη σοκολάτα
  • Φύλλα δάφνης 3.0 τεμ.
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 3.0 τεμ.
  • Κλωνάρια δενδρολίβανο 3.0 τεμ.

Για τα Λαχανικά

  • Κρεμμύδια Φρέσκα 20.0 τεμ.
  • Baby Πατάτες 15.0 τεμ.
  • αγκινάρες (μικρές) 5.0 τεμ.
  • Μανιτάρια λευκά φρέσκα 200.0 γρ
  • Γογγύλι 15.0 τεμ.
  • Καρότα μίνι 20.0 τεμ.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά πιάτα της Γαλλικής κουζίνας με επιρροές από τη μοντέρνα κουζίνα που παντρεύει τη σοκολάτα με τα μπαχαρικά.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το μοσχαράκι μπουργκινιόν

    Κόβουμε το μοσχάρι σε ίσα μέρη 2x2 εκ. και αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και σοτάρουμε το μοσχάρι στο λάδι. Προσθέτουμε το μπέικον μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να πιει τα υγρά έως ότου μείνει το ¼. Προσθέτουμε τη Ντέμι Γκλας και σιγοβράζουμε για περίπου 3 ώρες, έως ότου μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στη σάλτσα τριμμένη μαύρη σοκολάτα σε όση ποσότητα επιθυμούμε. Βάζουμε ξανά το κρέας μέσα στη σάλτσα.
  2. Για τα Λαχανικά

    Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στο γκριλ. Βράζουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες μαζί με λίγο χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα γογγύλια και τα βράζουμε. Στη συνέχεια, τα σιγοβράζουμε μαζί με το βούτυρο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέταρτα και τα τηγανίζουμε, εώς ότου πάρουν χρώμα. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψήνουμε στο γκρίλ ή τα βράζουμε.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού