Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για το μπαχαρικό Ras el Hanout

  • Αλάτι 5.0 γρ
  • Κύμινο 5.0 γρ
  • Ginger σκόνη 5.0 γρ
  • Κουρκουμάς 5.0 γρ
  • Κανέλα 2.0 γρ
  • Μαύρο Πιπέρι 2.0 γρ
  • Λευκό πιπέρι 3.0 γρ
  • Σπόροι κόλιανδρο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Κάρδαμο
  • Γαρύφαλλο
  • Πιπέρι καγιέν

Ο θρίαμβος των μεσογειακών μπαχαρικών σε ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Καρυκεύουμε τις μελιτζάνες με αλάτι, ελαιόλαδο και το μισό μείγμα μπαχαρικών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό σαφράν στο ζωμό λαχανικών. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν τραγανά και έπειτα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και λίγο από το μείγμα μπαχαρικών, σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στον ατμό για άλλα 15 λεπτά. Κόβουμε το χαλούμι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει χρυσαφί και τέλος το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και το σουσάμι. Αφρατεύουμε το πιλάφι και σερβίρουμε με τις μελιτζάνες, το χαλούμι, τα κρεμμύδια και γιαούρτι με μαγιονέζα κύμινο και ζέστ από λάιμ.
  2. Για το μπαχαρικό Ras el Hanout

    Αναμείξτε όλα τα υλικά.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού