Menu

Συστατικά

+

Για τα Ψητά Παντζάρια

  • Παντζάρια 8.0 τεμ.

Για τη Σαλάτα Freekeh

  • Freekeh 400.0 γρ
  • γκρέιπφρουτ 2.0 τεμ.
  • Ραδίκια

Για το Pulled Κοτόπουλο

  • Κοτόπουλο ψημένο (ολόκληρο) 2.0 τεμ.

Vinegraitte Βοτάνων

Πριν το σερβίρισμα

  • Μέντα
  • Κόλιανδρος

Τα ψητά παντζάρια έρχονται σε μια υπέροχη αντίθεση με τα κόκκινα ραδίκια και το γκρέιπφρουτ. Αυτή η σαλάτα είναι φρέσκια, τραγανή και με υψηλή διατροφική αξία χάρη στο freekeh – αυτοί οι ψητοί σπόροι πράσινου σιταριού είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και απαραίτητα μέταλλα!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τα Ψητά Παντζάρια

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Για τη Σαλάτα Freekeh

    Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και βράζουμε το freekeh για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα φύλλα από 3 μάτσα κόκκινα ραδίκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ και το κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Για το Pulled Κοτόπουλο

    Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Vinegraitte Βοτάνων

    Ψιλοκόβουμε τη μέντα και το κόλιανδρο και κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά με τη Βινεγκρέτ.
  5. Πριν το σερβίρισμα

    Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ανακατεύουμε το dressing με το freekeh και ρίχνουμε τα φύλλα από τα κόκκινα ραδίκια, τα κομμάτια από γκρέιπφρουτ και τα παντζάρια. Σερβίρουμε στα πιάτα και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και μέντα.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού