Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση


Ελαφριά, υγιεινή και καλοκαιρινή πρόταση με σοτέ σολομό και λαχανικά

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού με την πέτσα προς τα κάτω, πιέζοντας ελαφρώς μέχρι να γίνει τραγανή ή για περίπου 3 λεπτά. Γυρνάμε τα φιλέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά. 

    Κόβουμε τα λαχανικά ζουλιέν και τα σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, ξεκινώντας με τα καρότα. Μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές και έπειτα από άλλα 2 λεπτά τα κολοκυθάκια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα θυμάρι. 

    Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τη σάλτσα τομάτας ανακατεμένη με τη σάλτσα Μπεαρνέζ, μέχρι να πάρει θερμοκρασία. Για το σερβίρισμα, στρώνουμε πρώτα τα λαχανικά στο πιάτο, τοποθετούμε από πάνω το φιλέτο σολομού και συνοδεύουμε με τη σάλτσα Choron, που φτιάξαμε προηγουμένως.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού