Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Καστανή ζάχαρη 100.0 γρ
  • Μέλι 170.0 γρ
  • Πρέντζελ 80.0 γρ
  • Βρώμη 120.0 γρ
  • Τραγανά Δημητριακά Ρυζιού 60.0 γρ

Για τη Σοκολάτα

Για την Συναρμολόγηση

  • Ζάχαρη άχνη 120.0 γρ
  • Γάλα 35.0 ml
  • Πράσινο Χρώμα Ζαχαροπλαστικής
  • Χριστουγεννιάτικα Ντεκόρ Σοκολάτας

Crunchy και πλούσια σοκολατένιο γλυκάκι στο πνεύμα των Χριστουγέννων

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Σε Μπασίνα, ανακατεύουμε τα πρέτσελ θρυμματισμένα, τη βρώμη και τα δημητριακά.
    Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε το μέλι και την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Το αφήνουμε να κάνει φουσκάλες για περίπου 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.Το αδειάζουμε στο μπολ με τα δημητριακά και ανακατεύουμε για να καλυφθεί. Το πιέζουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 8×8 που έχετε λαδώσει και στρώνουμε με λαδόκολλα. Βεβαιωνόμαστε ότι το πιέζουμε σταθερά και σε όλες τις γωνίες. 
  2. Για τη Σοκολάτα

    Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για θερμότητα και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 15-30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.Αδειάζουμε το στρώμα φυστικοβούτυρου και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ανακινούμε απαλά το ταψί και το χτυπάμε για να απλωθεί ομοιόμορφα η επικάλυψη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα για να πήξει. Για να το επιταχύνουμε αυτό, το καταψύχουμε για 20 έως 30 λεπτά.
  3. Για την Συναρμολόγηση

    Μόλις πήξει, αφαιρούμε τις μπάρες από το ταψί. Κάνουμε μια τομή ακριβώς στη μέση και στη συνέχεια κόβουμε κάθε μισό σε 5 τρίγωνα. Για να φτιάξουμε το γλάσο, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και το γάλα. Μόλις μοιάζει με την υφή της κόλλας, προσθέτουμε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν εξακολουθεί να είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα κάθε φορά μέχρι να φτάσουμε στη σωστή υφή.Το προσθέτουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σχηματίζουμε γραμμές ζιγκ-ζαγκ στα δέντρα και από πάνω βάζουμε τα ντεκόρ.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού