Menu

Συστατικά

+

Για το Χταπόδι

Για τα Κρεμμύδια

  • Κρεμμύδια 16.0 τεμ.
  • Βούτυρο 50.0 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις Σφαίρες Πράσινης Ελιάς

  • Xantana 1.0 γρ
  • χυμό Πράσινης Ελιάς 200.0 γρ
  • Gluco 8.0 γρ
  • Νερό με χαμηλά PH 1000.0 γρ
  • Algin 5.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 400.0 ml
  • Σκελίδες Σκόρδο 2.0 τεμ.
  • Δεντρολίβανο
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο
  • Πιπέρι

Για το Gel Κόκκινου Κρασιού

  • Κόκκινο κρασί 100.0 γρ
  • Soya sauce 10.0 γρ
  • Ζάχαρη 20.0 γρ
  • Xantana 1.0 γρ

Ο πιο αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές, στην πιο γκουρμέ εκδοχή του!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το Χταπόδι

    Κόβουμε το χταπόδι (1-1,3kg) και βάζουμε 2 πλοκάμια σε κάθε σακούλα, μαζί με τα μυρωδικά, το Knorr Professional Gel Kοτόπουλο και το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στους 77°C, για 5 ώρες. Μετά τις 5 ώρες, βάζουμε τις σακούλες σε παγωμένο νερό για να σταματήσουμε το μαγείρεμα.
  2. Για τα Κρεμμύδια

    Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα βάζουμε σε σακούλα κενού με βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, τα καραμελώνουμε στην πλάκα.
  3. Για τις Σφαίρες Πράσινης Ελιάς

    Χτυπάμε στο Thermomix τις ελιές με λίγο νερό, μέχρι να σπάσουν και να γίνουν χυμός και στη συνέχεια, τις περνάμε από τουλουπάνι. Προσθέτουμε το gluco πρώτα και στη συνέχεια το xantana. Αφήνουμε το μίγμα 24 ώρες στο ψυγείο, για να ηρεμήσει. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε το Algin Bath. Χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός το algin με το νερό, χαμηλό σε ph, μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Το περνάμε από σινουά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ελιάς και τη φυλάμε σε ένα βάζο για να τοποθετήσουμε αργότερα τις σφαίρες ελιάς. Για να φτιάξουμε τις σφαίρες ελιάς, παίρνουμε τον χυμό από το ψυγείο και το algin bath και ρίχνουμε, με ένα μικρό κουταλάκι, 5ml από το χυμό ελιάς στο νερό για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε φρέσκο νερό για να τις ξεπλύνουμε και τις φυλάμε μέσα στο βάζο με το λάδι με τα μυρωδικά.
  4. Για το Gel Κόκκινου Κρασιού

    Ζεσταίνουμε λίγο το κρασί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η τελευταία. Μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 50°C και προσθέτουμε το Xantana. Το περνάμε 2 φορές από κενό για να αφαιρέσουμε τον αέρα.
  5. Για το Σερβίρισμα

    Σερβίρουμε το χταπόδι με τις ελιές, τις πατάτες σε μπίλιες από gel κόκκινου κρασιού και τη σάλτσα, μέσα στην οποία έχει ψηθεί το χταπόδι.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού