Menu

Συστατικά

+

Για τη σάλτσα

Για το κουσκούς

Για τη μαγιονέζα

Για τα ρεβίθια

  • Ρεβίθια 200.0 γρ

Για το στήσιμο του πιάτου

  • Κάσιους, ψημένα 100.0 γρ
  • Πιπεριές Φλωρίνης ψητές 4.0 τεμ.

Οι chefμας μεγαλουργούν και προτείνουν ένα πιάτο άξιο συγχαρητηρίων!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη σάλτσα

    Σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει και να γλασάρει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο, λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ροδίσουν. Μόλις ψηθούν, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές και να μαλακώσουν λίγο ακόμη.

  2. Για το κουσκούς

    Τοποθετούμε το κουσκούς με την αντίστοιχη ποσότητα νερού και λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε για 30 λεπτά να ενυδατωθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Για τη μαγιονέζα

    Τοποθετούμε σε μπασίνα τη μαγιονέζα και το φυστικοβούτυρο και ομογενοποιούμε.
  4. Για τα ρεβίθια

    Χρησιμοποιούμε κονσέρβα ρεβίθια. Τα στεγνώνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε λάδι στους 140°C, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  5. Για το στήσιμο του πιάτου

    Ξεκινάμε με τη μαγιονέζα, έπειτα τοποθετούμε τις μελιτζάνες, προσθέτουμε το κουσκούς και τελειώνουμε με τα τηγανητά ρεβίθια, την ψητή πιπεριά και τα καβουρδισμένα κάσιους.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού