Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση


Η γεύση απογειώνεται σε αυτό το ιδιαίτερο πιάτο με χοιρινό, φρέσκα σύκα και μαρμελάδα σύκου.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Χαράζουμε το λίπος του χοιρινού και το καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, αλείφουμε το κρέας με τα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να φτάσει εσωτερική θερμοκρασία 150°C. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με τον ζωμό και προσθέτουμε τη μαρμελάδα σύκου. Αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει και, στο τέλος, την περνάμε από σήτα. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα και σοταρισμένα σύκα σε βούτυρο.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού