Menu

 

FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, τρώγοντας με τις αισθήσεις 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Α' Μάγειρες & Chef
  • Προϊστάμενοι, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν η θεωρία και οι τεχνικές για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη γεύση και πώς επηρεάζουν οι αισθήσεις μας μία γαστρονομική εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα αναλυθούν και θα εκτελεστούν ζωμοί και σάλτσες, με διαφορετικές τεχνικές, με απώτερο σκοπό να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες πώς μπορούν να ελέγξουν τη γεύση σε μία παρασκευή.

Η τυποποίηση της συνταγής σε υλικά και εκτέλεση, θα ωφελήσει στη σταθερότητα του προϊόντος, αλλά και στην εκμάθηση των επαγγελματιών ενός νέου τρόπου σκέψης και εργασίας, εξελίσσοντάς την και παρακολουθώντας την συνεχώς.

Ανάλυση Θεματολογίας 

  • Τι είναι η Neurogastronomy;
  • Τι είναι η γεύση;
  • Τρώγοντας με τις αισθήσεις.
  • Πώς η Εκχύλιση επηρεάζει την γεύση;
  • Πώς τα ζυμούμενα επηρεάζουν τη γεύση;
  • Παραδείγματα και η χρήση νέων τεχνικών.
  • Ζωμοί παραγόμενοι με Sous vide, Χύτρα, Ocoo, Φούρνο, Μαντέμι.
  • Πώς επηρεάζεται η γεύση της παρασκευής από τον τρόπο εκτέλεσης;
  • Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια: 2 ημέρες/10 ώρες
Τόπος υλοποίησης: online
Ημερομηνίες υλοποιησης:

  • Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 - 20:00
  • Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 - 20:00
 με τον Τεχνολόγο Τροφίμων - R&D Chef Δημήτρη Κονταράτο, ιδρυτή του Ερευνητικού Εργαστηρίου Giafka και Executive Chef στο Lindos Blu, Luxury Hotel & Suites.

Μάθετε περισσότερα για το webinar

Flavor extraction & Neurogastronomy

τη  διοργάνωση και τον εισηγητή Τεχνολόγο Τροφίμων - R&D Chef Δημήτρη Κονταράτο, ιδρυτή του Ερευνητικού Εργαστηρίου Giafka και Executive Chef στο Lindos Blu, Luxury Hotel & Suites.