Menu

 

Less Sugar - Less Fat Desserts, με τον Ισπανό Jordy Puigvert. Υγιεινή ζαχαροπλαστική.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering..
  • Προϊστάμενοι, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Το μάθημα θα χωριστεί σε δύο μέρη.

  • Θεωρητικό μέρος, όπου μία μεγάλη γκάμα τεχνικών συστατικών θα αναλυθεί σε βάθος (προέλευση του συστατικού, τεχνικές ιδιότητες, σε ποια οικογένεια συστατικών ανήκουν, σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθεί κάθε συστατικό και ο λόγος για τον οποίο αφορούν τις συνταγές που θα έκανε).
  • Πρακτικό μέρος: Διαδικασία παρασκευής διαφορετικών ειδών ζαχαροπλαστικής και επιδορπίων (διαφορετικές συνταγές).

Στόχος μαθήματος:

  • Να παρασκευάζονται πιο υγιεινά και ελαφριά είδη ζαχαροπλαστικής. Έτσι με λιγότερο ποσοστό ζάχαρης και λιπαρών, θα διατηρούνται τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα σταθερά
  • Τεχνικές συμβουλές και συνταγές Vegan
  • Εκμάθηση του πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται τα συστατικά του θεωρητικού μέρους (ίνες, πρωτεΐνες, πηκτωματοποιητές, σταθεροποιητές, πυκνωτικά κ.λπ.).

Ανάλυση Θεματολογίας 

  • Ορισμός αυτού που είναι κατά τη γνώμη του chef το μοντέρνο ζαχαροπλαστείο και ποιος είναι ο τρόπος για να το κάνετε πιο υγιεινό.
  • Παρουσίαση των συστατικών που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη του στόχου του μαθήματος.
  • Προέλευση των χρησιμοποιούμενων συστατικών και τεχνικό προφίλ.
  • Γνώση σχετικά με το πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτά τα συστατικά και για ποιον λόγο.
  • Ισχυρά και αδύνατα σημεία των συστατικών (εάν ισχύει).
  • Πώς αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο υγιεινού «ζαχαροπλαστείου».
  • Εκπόνηση συνταγών ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας τεχνικά συστατικά για την επίτευξη του σκοπού των πιο υγιεινών ειδών ζαχαροπλαστικής (λιγότερα λιπαρά, λιγότερη ζάχαρη).
  • Παρουσίαση υγιεινών συνταγών σε εστιατοριακό επιδόρπιο, μικρά γλυκά ή γλυκά για boutique ζαχαροπλαστείο, όποτε είναι εφικτό να συμβεί αυτό.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια: 2 ημέρες/10 ώρες

Τόπος υλοποίησης: online
Ημερομηνίες υλοποιησης:

  • Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 - 20:00
  • Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 - 20:00
Υγιεινή ζαχαροπλαστική με τον Ισπανό Pastry Chef Jordi Puigvert.

Μάθετε περισσότερα για το webinar

LESS SUGAR - LESS FAT DESSERTS, υγιεινή ζαχαροπλαστική

τη διοργάνωση και τον Ισπανό Pastry Chef Jordi