Η διήμερη αυτή online εκπαίδευση, αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, τη σπουδαιότητα της ελληνικής κουζίνας, την ορθή και αποτελεσματική χρήση ακριβών πρώτων υλών, αλλά και τους τρόπους χρήσης φθηνότερων υλικών, τα οποία μπορούν να προσφέρουν υπεραξία στο μενού και τη μαγειρική μας.
Στο πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν τα μηχανήματα που λειτουργούν ως σύμμαχοι σε αυτήν τη διαδικασία, όπως pacojet, sous vide, vacuum, thermomix κ.α., και πώς με αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου συνταγές.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις αρχές συνδυασμού υλικών, για τη δημιουργία του τέλειου πιάτου, καθώς και στις βασικές αρχές του food styling, έτσι ώστε η υψηλή μαγειρική να συνοδεύεται από ένα εξίσου υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.