Menu

Συστατικά

+

Για το αρνί

Για τη μαγιονέζα μέντας

Για τη σαλάτα


Διαχρονικά αγαπημένο, παραδοσιακό πιάτο για να γεμίσει το Πασχαλινό τραπέζι!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το αρνί

    Αναμειγνύουμε σε γουδί το σκόρδο και 5 γρ. αλάτι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα λεμονιού, το αλεσμένο κύμινο, λίγο μαύρο πιπέρι, λιώνουμε λίγο ακόμα και ανακατεύουμε με 40 γρ. ελαιόλαδο. Έπειτα, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, δημιουργούμε πολλές τρύπες σε όλο το αρνί και τρίβουμε την πάστα, σπρώχνοντάς τη βαθιά μέσα στις τρύπες. Μεταφέρουμε το αρνί σε μια μεγάλη σακούλα φαγητού, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μαρινάρουμε όλη τη νύχτα.
    Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το αρνί από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° και τοποθετούμε σε ταψί 2 μακριά κομμάτια λαδόκολλας πάνω από 2 μακριά κομμάτια αλουμινόχαρτου – το ένα κατά πλάτος και το άλλο κατά μήκος σχηματίζοντας ένα σταυρό. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα τοματίνια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο καρύκευμα. Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά του αλουμινόχαρτου, περιχύνουμε τη μαρινάδα από το αρνί πάνω στις πατάτες και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα δάφνης. Ψήνουμε στο φούρνο για 4½ ώρες μέχρι όλα να μαλακώσουν. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200°/220°. Ξετυλίγουμε το πακέτο, αλείφουμε το αρνί με τους χυμούς και το επανατοποθετούμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά μέχρι όλα να ροδίσουν. Βγάζουμε το αρνί από τη φόρμα, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ξεκουράζουμε. Αναποδογυρίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά κι έπειτα τις αλατίζουμε. 
  2. Για τη μαγιονέζα μέντας

    Όσο ψήνονται οι πατάτες με τις τομάτες, ψιλοκόβουμε τη μέντα κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη μαγιονέζα.
  3. Για τη σαλάτα

    Ψιλοκόβουμε μισό μάτσο μαϊντανό, μισό κρεμμύδι, κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, το μισό αγγούρι σε φέτες και τις ελιές καλαμών στα τέσσερα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, προσθέτοντας τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε το αρνί με τις πατάτες και τους χυμούς του κρέατος, μαζί με τη σαλάτα και το dressing στο πλάι. 
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού