Αφράτο Κουλούρι, Αρνίσιο Κεμπάπ, Σάλτσα με Κύμινο και Κρέμα Τυριού & Καραμελωμένα Κρεμμύδια
Ένα κεμπάμπ με κύμινο, κρέμα τυριού & καραμελωμένα κρεμμύδια. Χορταστικό και μυρωδάτο.

Συστατικά
Για τα κεμπάμπ
-
Αρνίσιος κιμάς 700 γρ
-
Ελαιόλαδο 20 ml
-
Κύμινο 1 tsp
-
Γιαούρτι 30 γρ
-
2-3 πρέζες Καυτερό Κόκκινο Πιπέρι
Για τη σάλτσα
-
Κοφτές Κουταλιές Κύμινο 2 tbsp
-
Πελτέ τομάτας 15 γρ
-
Κορν φλάουρ
Για την κρέμα τυριού
-
Χυμός Λάιμ 1 τεμ.
-
Ξύσμα lime 1 τεμ.
-
Ξερός Δυόσμος 5 γρ
-
Κρέμα τυρί 20 γρ
Για το σερβίρισμα
-
Ψωμάκια για hot dog
-
Λάχανο Ψιλοκομμένο
-
Καραμελωμένα καρύδια
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τα κεμπάμπ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Πλάθουμε στο σχήμα του κεμπάπ, πατάμε ελαφριά τη ζύμη και ψήνουμε στη σχάρα ή στο τηγάνι. -
Για τη σάλτσα
Βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Δένουμε με κορν φλάουρ μέχρι να αποκτήσει μια ωραία δεμένη υφή γλάσσου. -
Για την κρέμα τυριού
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά σε μια μπασίνα. Αφήνουμε 2-3 ώρες να μαριναριστεί και σερβίρουμε. -
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε μέσα στο ψωμάκι, μαζί με την κρέμα τυριού, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λίγο ψιλοκομμένη σαλάτα λάχανο.